Actueel


Pensioenfonds versus pensioenverzekeraar: wie biedt de meeste zekerheid?

Pensioenfondsen staan sinds 2008 erg onder druk vanwege de te lage dekkingsgraad. Dat heeft allerlei oorzaken die eigenlijk al zijn begonnen in de jaren tachtig. Zowel een paar politici als pensioendeskundigen hebben toen al aan de bel getrokken, maar de moed en wil om een aantal groter wordende problemen aan te pakken, was er toen niet. Anno 2012 zo’n 30 jaar later beginnen werkgevers en werknemers onrustig te worden over wat er met hun pensioenen gaat gebeuren. Daarbij moet onderscheid gemaakt worden tussen pensioenen ‘verzekerd’ bij pensioenfondsen en pensioenen verzekerd bij verzekeraars. Dit artikel gaat over de belangrijkste verschillen tussen pensioenfondsen en pensioenverzekeraars die voor werkgevers en werknemers belangrijk zijn. We beperken ons hierbij tot de middelloon- en eindloonregelingen, ook wel salaris-diensttijdregelingen of uitkeringsovereenkomsten genoemd.

Lees hier het complete artikel
Klanten over ons

 

Still

 

“Wim van der Lans is al vele jaren onze (pensioen)adviseur. Onze medewerkers krijgen (pensioen) advies op maat en daarnaast hebben we heel veel geld kunnen besparen.

Hij is altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen en adviseert ons en onze medewerkers hier goed in. Daarom zijn we erg tevreden en kunnen we Wim voor iedereen aanbevelen.”

 

Vincent Halma,
Vice President Sales West Europe
- STILL International